Kolay Su Böreği Tarifi | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Kolay Su Böreği Tarifi

Su böreği, tadı, hafifliği ve yumuşacık olması nedeni ile Anadolu damak tadına uyan, en sevilen börek çeşitlerinden biridir. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık lezzetti yerinde bir su böreği yapmak zor olabilir. Ama sakın zorlukları görüp su böreği yapmaktan vaz geçmeyin. Çünkü sizler için hazırladığımız Kolay Su Böreği tarifi, zorluklar yerine pratik tarif tüyoları içeriyor.

5 çayları ve arkadaş toplantıları için yapılacak yiyeceklerin en başında yer alan su böreğinin hazır yufkadan nasıl yapıldığını aşağıdaki videomuzdan izleyerek, sizler de evinizde kolaylıkla su böreği yapabilirsiniz.

Peki su böreği nasıl yapılır? Su böreğinin püf noktaları nelerdir? Hazır yufkadan su böreği tarifi ile videolu su böreği tarifi, püf noktaları ile birlikte sayfamızda ve Youtube kanalımızda.

Malzemeler

5 adet yufka
300 g beyaz peynir
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda (200 ml)
1 paket Kenton Kabartma Tozu

Üzeri için
1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

Sos için kaseye yumurta, süt, sıvıyağ, soda ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip karıştırın.
Yağlamış olduğunuz fırına kabına dışarı taşacak şekilde yufkayı serin. Hazırlamış olduğunuz sostan yufkanın üzerine 2 kepçe olacak şekilde dökün. İkinci yufkayı 4 veya 5 parçaya bölerek fırın kabına koyun. Tekrar sos ile ıslatın. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde koyup yine sos ile ıslatın. Peyniri üzerine serpin. Kalan yufkalara da aynı işlemleri sırayla uygulayın. Fırın kabından taşan yufkaları içeri alarak böreğin üzerini kapatın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dk kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz böreğin ilk sıcaklığı gittikten sonra servise sunun.

Afiyet olsun

Böreğin yanına bir de hafif sütlü bir tatlı iyi gider. Kenton’un birbirinden lezzetli tariflerini incelemek isterseniz  Kenton Tarifler sayfamızı mutlaka ziyaret ediniz.