KREMALI 1 YAŞ PASTASI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KREMALI 1 YAŞ PASTASI

Malzemeler

Keki için
1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su

Arası için
1 paket Kenton Sade Pastacı Kreması
3 su bardağı soğuk süt
1 paket Kenton Portakallı Küpler

Üzeri için
1 kutu (2 poşet) Kenton Sade Krem Şanti
2 su bardağı soğuk süt
Kenton Gıda Renklendiricisi

Hazırlanışı

Derin bir kaseye Kenton Pandispanya Karışımı, yumurta ve su ekleyip 4-5 dk çırpın. Yuvarlak kek kalıbının tabanına kutudan çıkan pişirme kağıdını serin. Kalıbın kenarlarını da tereyağı veya margarin ile yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba döküp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-45 dk pişirin. Pişen pandispanyayı fırından alıp soğutun.

Arası için; 3 su bardağı soğuk sütü ve 1 paket Kenton Pastacı Kremasını mikser kabında 2 dk çırpın. Soğumuş olan pandispanyayı ikiye bölün. Kat arasına pastacı kremasını sürüp Kenton Portakallı Küpleri serpin ve diğer katı üzerine kapatın.

Kenar Süslemesi için; Derin bir kaseye 2 su bardağı soğuk süt dökün. Üzerine 2 poşet Kenton Sade Krem Şanti ekleyip 3-4 dk çırpın, dört kaseye ayırıp krem şantileri biri hariç Kenton Gıda Renklendiricisi ile istediğiniz renklerde renklendirin. Renklendirmediğiniz sade şanti ile önce tüm pastanın üzerini ince bir tabaka halinde sıvayın. Daha sonra pastanın sadece yanlarını kartondan kesip yapıştırdığınız 1 yaş kalıbının üzerine de gelecek şekilde spatula ile rengarenk krem şantiler ile sıvayın. Daha sonra 1 yaş kartonunu çıkarın.
Üzeri için ise yine 1 Kenton Sade Krem Şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırptıktan sonra Kenton Krem Şanti torbasına koyarak yıldız uçla süsleyin.

Afiyet olsun