Malzemeler
1 poşet Kenton Aile Boyu Vanilyalı Puding
600 ml süt (3 su bardağı)
1.5 paket petibör bisküvi (250 g)
Üzeri için
160 g Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
1 çay bardağı Krema
80 g eritilmiş Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata
Hazırlanısı
Tencereye süt ve 1 poşet Kenton Aile Boyu Vanilyalı Puding ekleyip karıştırın. Karışımı koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Hazırlamış olduğunuz pudingi kaseye alın. Üzerinin kurumaması için buzdolabı poşeti veya streç film koyup soğuyana kadar bekletin. Soğumuş olan pudingin üzerine elinizle kırdığınız bisküvileri ekleyip karıştırın. Streç fim serdiğiniz kaselere tatlıyı paylaştırın. Üzerini streç film ile kapatıp derin dondurucuda katılaşana kadar bekletin. Kaseye Kenton Kuvertür Bitter Çikolata ve krema ekleyip benmari usulü eritin. Derin dondurucudan çıkardığınız tatlıyı tel bir tepsiye alın. Üzerine akışkan olan bitter çikolatalı kremayı dökün. Tepsiyi tezgaha 2-3 kere vurup çikolatanın tatlının her tarafını kaplamasını sağlayın. 10 dk bekledikten sonra üzerine eritilmiş Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata gezdirin. Tatlıyı tekrar derin dondurucuya kaldırıp yarım saat bekletin. Dilimleyerek servise sunun.
Not: Tatlıyı kolay kesebilmek için bıçağınızı ocaktaki ateşte 2-3 sn bekletin.
Pastanızın üzerini kolay kaplayabilmek için hazırladığınız çikolatalı kremanın akışkan olmasına dikkat edin.
Afiyet olsun.