Malzemeler
1 paket Kenton Kadayıflı Muhallebi Karışımı
750 ml (3 buçuk su bardağı) süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
1 çay bardağı Kenton Krokan Fındık (isteğe bağlı)
Hazırlanısı
Tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine kutudan çıkan kıyılmış tel kadayıfı ve şekeri koyun. Orta ateşte rengi
kahverengi olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
750 ml sütü tencereye dökün. Üzerine
muhallebi toz karışımını ilave edin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar
karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 4-5 dk daha
karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan alın. Kuplara kadayıfın yarısını
paylaştırın. Muhallebiyi üzerilerine döküp yayın. Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine serpin. Buzdolabında
1-2 saat dinlendirip servise sunun. Dilerseniz isteğe bağlı olarak tatlının
üzerine Kenton Krokan Fındık serpip servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.