2 adet yumurta
10 adet hurma
2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
1 su bardağı süt
2/3 çay bardağı (1 çay bardağından 2 parmak az) sıvıyağ
150 g ince çekilmiş badem
2/3 su bardağı (100 g) Kenton Önpişirilmiş Kuru Fasulye unu
1 tatlı kaşığı Kenton Karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kaseye hurma püresi ve fıstık ezmesi ekleyip mikser ile çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip
çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağ ekleyin. Son olarak ince çekilmiş fındık, Kenton Önpişirilmiş
Kuru Fasulye Unu, Kenton Karbonat ve karbonatın üzerine limon suyu ekleyip
tekrar çırpın. Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu yağlayıp kuru fasulye unu serptiğiniz baton
kek kalıbına alın. Önceden
ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dk pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan
çıkarıp dilimleyin ve servise sunun.
Afiyet olsun.
Sepetinizde ürün bulunmuyor.