LİMONLU CHEESECAKE (4 kişilik) | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

LİMONLU CHEESECAKE (4 kişilik)

Malzemeler

Cheseecake Kreması için

4 adet Kenton Yaprak Jelatin

200 ml sıvı krema

150 g labne peyniri (suyu süzülmüş)

1 çay bardağı Kenton Pudra Şekeri

1 limon suyu

 

Cheesecake tabanı için

1,5 (bir buçuk) paket yulaflı bisküvi

80 g eritilmiş tereyağı

 

Üzerine

1 limon suyu

1 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası

2-3 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı su

1 dilimlenmiş limon

1-2 damla Kenton Sarı Gıda Boyası

 

LİMONLU CHEESECAKE

Hazırlanışı

Tabanı için; Yulaflı bisküviyi un haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. 2 paket Kenton Yuvarlak Kalıbı açın. Toplamdaki 4 yuvarlak kalıba bisküvili harcı paylaştırın. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin.

Kreması için; Derin bir kaseye sıvı kremayı ekleyip çırpın. Üzerine Kenton Pudra Şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Labne peynirini ve limon suyunu ilave edin.  Ayrı bir yerde 4 adet Kenton Yaprak Jelatini su dolu bir kaseye alıp yumuşaması için 2-3 dk bekletin. Yumuşamış olan jelatinleri sudan çıkarıp suyunu iyice süzün. Mikrodalgada en düşük ayarda 15-20 saniyede veya benmari usulü (kaynayan suyun üzerine koyduğunuz küçük bir kapta) jelatinleri eritin. Hazırlamış olduğunuz kremanın içerisine erimiş olan Kenton Yaprak Jelatini de ekleyip çırpın. Buzdolabından çıkarmış olduğunuz bisküvi tabanlarının üzerine cheesecake harcını paylaştırın. Buzdolabında 4- 5 saat bekletin.

Limonlu sos için; sos tenceresine limon suyunu, şekeri, Kenton Mısır Nişastasını ve suyu ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Sos koyulaştıktan isteğe bağlı olarak 1-2 damla Kenton Sarı Gıda Boyasını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sosu ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın. Buzdolabından çıkardığınız cheesecakelerin üzerine sosu paylaştırın. Limon dilimlerini ekleyip buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun.