Limonlu Cheesecake | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Limonlu Cheesecake

Malzemeler

Cheesecake Tabanı İçin
1,5 (bir buçuk) paket yulaflı bisküvi
80 g eritilmiş tereyağı

Cheseecake Kreması İçin
4 adet Kenton Yaprak Jelatin
200 ml sıvı krema
150 g labne peyniri (suyu süzülmüş)
1 çay bardağı Kenton Pudra Şekeri
1 limon suyu

Limon Sosu İçin
1 limon suyu
1 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası
2-3 yemek kaşığı şeker
200 ml (1 su bardağı) su
1 dilimlenmiş limon
1-2 damla Kenton Sarı Gıda Renklendiricisi

LİMONLU CHEESECAKE

Hazırlanışı

Tabanı için; Yulaflı bisküviyi un haline getiriniz. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırınız. 18-20 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Bisküvi harcını kalıba döküp yayın. Tabanı düz bir bardak ile bisküviye bastırıp sıkışmasını sağlayın. Buzdolabında katılaşana kadar bekletiniz.

Kreması için; derin bir kaseye sıvı kremayı ekleyip çırpınız. Üzerine Kenton Pudra Şekerini ekleyip çırpmaya devam ediniz. Labne peynirini ve limon suyunu ilave ediniz. Ayrı bir yerde 4 adet Kenton Yaprak Jelatini su dolu bir kaseye alıp yumuşaması için 2-3 dk bekletiniz. Yumuşamış olan jelatinleri sudan çıkarıp suyunu iyice süzünüz. Mikrodalgada en düşük ayarda 15-20 saniyede veya benmari usulü (kaynayan suyun üzerine koyduğunuz küçük bir kapta) jelatinleri eritiniz. Hazırlamış olduğunuz kremanın içerisine erimiş olan Kenton Yaprak Jelatini de ekleyip çırpınız. Buzdolabından çıkarmış olduğunuz bisküvi tabanlarının üzerine cheesecake harcını paylaştırınız. Buzdolabında 4- 5 saat bekletiniz.

Limonlu sos için; sos tenceresine limon suyunu, şekeri, Kenton Mısır Nişastasını ve suyu ekleyip karıştırınız. Orta ateşte koyulaşana kadar pişiriniz. Sos koyulaştıktan isteğe bağlı olarak 1-2 damla Kenton Sarı Gıda Renklendiricisini ilave edip karıştırınız ve ocaktan alınız. Sosu ara ara karıştırarak ılımasını sağlayınız. Buzdolabından çıkardığınız cheesecakelerin üzerine sosu paylaştırınız. Limon dilimlerini ekleyip buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servise sununuz.

Afiyet olsun