Malzemeler
27 gr (3 yemek kaşığı) un
180 ml (3/4 su bardağı) süt
70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
3 adet yumurta beyazı
Bir çimdik tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
Kenton Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
5-6 adet sufle kabınızın içlerini yumuşamış tereyağı ile yağlayın ve içlerine toz şeker serpiştirin.
Orta boy bir tencereye unu koyun. İçine çok az sütten ekleyin ve kremamsı bir kıvam olacak şekilde çırpma teli ile karıştırın. Azar azar kalan sütü de bir yandan çırparak ekleyin. 1/3 su bardağı toz şekeri ekleyin. Kaynayıp koyulaşıncaya dek çırpın. Kaynayınca altını kapatın, içine yumurta sarılarını birer birer ekleyin. Kenton Şekerli Vanilin’i, limon suyunu ve limon kabuklarını da sırasıyla ekleyin ve sadece karışana dek çırpma teli ile karıştırın. Kuru bir çırpma kabında yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile çırpmaya başlayın. Köpük köpük olup kabarmaya başlayınca 1 yemek kaşığı toz şekeri azar azar bir yandan hızlı devirde çırparak ekleyin. Yumurta beyazlarının yarısını limonlu karışıma koyun ve karıştırın. Sonra kalan yumurta beyazlarını da ekleyin ve söndürmeden karışıma yedirin. Kalıplarınıza çok doldurmadan, biraz kabarma payı bırakarak bölüştürün. Ve fırına verdiğiniz an fırın derecesini 190 dereceye düşürün. En fazla 15-20 dakika pişirin. Çıkardığınız gibi üzerlerine suflenin yıldızı Kenton Pudra Şekeri’ni serpiştirmeyi unutmayın! Afiyet olsun.
