MAHLEPLİ TEPSİ POĞAÇA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

MAHLEPLİ TEPSİ POĞAÇA

Malzemeler

Poğaça için
140 g (1 su bardağı) Kenton Ön Pişirilmiş Sarı Mercimek Unu
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 yumurta
1 yumurta akı
1 tam ve 2/3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
200 g (1 buçuk su bardağı) Glutensiz Un
1 çay kaşığı mahlep
Bir buçuk çay kaşığı tuz

Arası için
250 g ufalanmış az yağlı beyaz peynir

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Derin bir kaba yumurta, sıvıyağ ve yoğurt ekleyip çırpın. Üzerine kuru malzemeler olan Kenton Ön Pişirilmiş Sarı Mercimek Unu, Glutensiz un, mahlep, tuz ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip yumuşak bir hamur kıvamını alana dek yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru yarıya bölün fırın kabına pişirme kağıdı serin. Üzerine hamuru kabın ölçüsüne göre yayın. Hamuru pişirme kağıdı ile birlikte fırın kabından alın. Kalan hamuru aynı kaba yayın. Üzerine peyniri serpin. Pişirme kağıdından hamuru pişirme kağıdı ile birlikte peynirli harcın üzerine ters çevirip koyun. Kenarlarını düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz poğaçayı servise sunun.

Not: Kullandığınız fırın kabı yapışmaz yüzey değil ise yağlayın veya pişirme kağıdı serin.

Afiyet olsun.