Mercimek Unlu Bisküvi | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Mercimek Unlu Bisküvi

Malzemeler

1 yumurta
1,5 (bir buçuk) su bardağı süt
2-2,5 (iki-ikibuçuk) su bardağı Kenton Ön Pişirilmiş Mercimek Unu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı Kenton Karbonat
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça

Mercimek Unlu Bisküvi

Hazırlanışı

Yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu bir mikser yardımıyla düşük hızda karıştırınız. Karbonatı ve Ön Pişirilmiş Mercimek Ununu azar azar ekleyerek yoğurunuz. Hamurun kıvamına gore Ön Pişirilmiş Mercimek Ununu arttırabilirsiniz.

Hamurdan ufak parçalar alıp bir bardağın ağız kısmından faydalanarak yuvarlak parçalar elde ediniz. Hazırladığınız parçaları yağlanmış bir fırın tepsisi üzerine yerleştirip, üzerine fırça yardımıyla ince bir tabaka salça sürünüz. Çörek otu ve nane serperek önceden ısıtılmış 170 °C lik fırında 20 dakika pişiriniz.

Afiyet olsun.