MEYVE JELLİ PASTA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

MEYVE JELLİ PASTA

Malzemeler

Malzeme
1 paket Kenton Bitkisel Jel Limon
1 paket Kenton Bitkisel Jel Portakal
1 paket Kenton Bitkisel Jel Meyve Sepeti
3 yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri
7 yaprak Kenton Yaprak Jelatin
500 ml sıvı krema
200 g labne peyniri
750 ml sıcak su
1 su bardağı su

Meyve-Jelli-Pasta

Hazırlanışı

Kaseye 1 paket 1 paket Kenton Bitkisel Jel Meyve Sepeti alın. Üzerine 250 ml sıcak su ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yüksek olmayan dikdörtgen bir fırın kabına dökün. Ilıdıktan sonra buzdolabında katılaşana kadar bekletin. Diğer bitkisel jellere de aynı işlemi uygulayın. Katılaşan jelden çiçek şeklinde kurabiye kalıbı ile çiçekler çıkarın.

Ayrı bir kaseye Kenton yaprak jelatin ve 1 su bardağı su ekleyip jelatin yumuşayana kadar bekletin. Jelatin yumuşadıktan sonra kaseden alın. Benmari usulü veya mikrodalgada eritin.
Derin bir kaseye krema, Kenton Pudra Şekeri ve labne peyniri ekleyin. Son olarak jelatini ilave edip iyice karıştırın. Streç film serdiğiniz 18-20 cm ilk kelepçeli kek kalıbının tabanına ve kanarlarına çiçek jel dizin. Üzerine kremalı sosdan 2 kepçe kadar dökün ve kabı derin dondurucuya kaldırın. Krema katılaştıktan sonra tekrar bir sıra daha çiçek jeli dizin. Tüm malzemeler bitene kadar işlemleri sırayla uygulayın. Son olarak katılaşan krema üzerine tekrar çiçek jeli dizin. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletip servise sunun.

Püf noktası; Çiçek jellerin kaba kolayca yapışması için önce kağıt havluda 1-2 sn bekletip daha sonra kaba yapıştırın.

Afiyet olsun.