Malzemeler
Bisküvi tabanı için;
1 paket burçak bisküvi
75 g erimiş tereyağı
Üzerinin peynirli kreması için:
3 yumurta sarısı
½ su bardağı toz şeker
250 g labne peyniri
1 çay bardağı krema
3 adet yaprak jelatin
Servisi için:
8 yemek kaşığı Kenton Neşeli Tatlar Meyveli Sos
300 g kırmızı orman meyveleri
Hazırlanısı
Bisküvi tabanını hazırlamak için, bisküviyi blendırdan geçirin. İçine erimiş tereyağını ekleyin. 6-7 cm’lik cheesecake kalıplarının dibine serin ve kaşığın tersiyle sıkıştırın. 3 yumurta sarısı ve toz şekeri oval bir kaba koyun. Sıcak suyun üstünde çırparak hafif köpürmesini sağlayın. İçine labne peynirini ekleyin. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın. Jelatini 6 dakika soğuk suda ıslatın ve bir cezveye alın. İçine 2 yemek kaşığı su ilave edin. Çok kısık ateşte ılıtarak eritin. Krema, jelatini de karışıma ekleyin. Kalıpların üstüne dökün. Buzdolabında 6 saat dinlendirin. Meyve sosu ve kırmız orman meyveleriyle servis edin. Keklerin kalıplardan kolay çıkması için sıvı yağla kalıpları yağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.