Malzemeler
2 poşet Kenton Sade Krem Şanti
1 paket Kenton Meyve Sepeti Jel
2 paket yulaflı bisküvi
100 g tereyağı
1 su bardağı soğuk süt
100 g suyu süzülmüş labne peyniri
100 ml sıcak su (yarım su bardağı)
50 ml soğuk su (çeyrek su bardağı)
Kabı yağlamak için sıvı yağ
Üzerine
1 su bardağı Böğürtlen-Vişne
1 su bardağı su
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası
1 çay bardağı toz şeker
Hazırlanısı
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip derin bir kaseye alın. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbı sıvıyağ ile yağlayın. Bisküvili malzemeyi döküp yayın ve bastırın. Buzdolabında katılaşmaya bırakın.
Mikser kabına 2 poşet Kenton Toz Krem Şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü ekleyip çırpın. Labne peynirini ilave edip çırpmaya devam edin. Kenton Meyve Sepeti Jeli sıcak suda eritin. Üzerine soğuk su ekleyip hızlıca karıştırın. Karışmakta olan labne peyniri karışıma oldukça yavaş bir şekilde ekleyip çırpmaya devam edin. Buzdolabından çıkardığınız bisküvi tabanın üzerine döküp yayın. Buzdolabında 4-5 saat tercihen 1 gece bekletin.
Meyveli sos için sos tenceresine böğürtlen ve vişneyi, suyu, şekeri ve Kenton Mısır Nişastasını ekleyip karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocaktan alın. 10 dk soğuması için bekleyin. Hazırladığınız cheesecake i buzdolabından çıkarın ve üzerine sosu dökün. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servise sunun.
Afiyet olsun.