MİLFÖY BAKLAVA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

MİLFÖY BAKLAVA

Malzemeler

4 adet milföy
1 paket Kenton Karamelize Fındık

Üzeri için
50 g eritilmiş tereyağı

Şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Tencereye şekeri ve suyu alıp karıştırın. Orta ateşte 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.

Fırın kabına 2 adet milföyü yan yana koyun. Üzerine Kenton Karamelize Fındık serpin. Kalan 2 milföyü de üzerine koyun. Kareler halinde kesin. Tereyağını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin Pişen baklavayı fırından alıp ilk sıcaklığının gitmesi için 10 dk bekletin. Daha sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirip servise sunun.

Afiyet olsun