MİNİ PASTA TARİFİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

MİNİ PASTA TARİFİ

Malzemeler

1 paket Kenton Çikolatalı Kek
3 yumurta
150 ml süt
100 g eritilmiş margarin veya tereyağı

İçi için
100 ml krema
220 g Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
1 paket Kenton Karamelize Fındık

Üzerine
1 paket Kenton Mavi Renkli Glazür
1 paket Kenton Pembe Renkli Glazür
30 ml su
1 kutu Kenton Top Şeklinde Renkli Pasta Süsü
1 kutu Kenton Çubuk Şeklinde Renkli Pasta Süsü

mini-pasta

Hazırlanışı

Kenton Çikolatalı keki mikser kabına alın. Üzerine yumurtaları, sütü ve tereyağını alıp mikser ile çırpın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 175 °C lik fırında 40 dk pişirin. Keki fırından alıp soğumaya bırakın. Soğumuş olan keki derin bir kaseye alıp ufalayın. Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın ve ocaktan alın. Üzerine Kenton Kuvertür Bitter Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ufaladığınız kekin üzerine kremalı çikolatayı ve Kenton Karamelize Fındığı ekleyip tüm malzemeleri birbirine yedirerek karıştırın veya yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.

 

Piknik Pop Kek Kalıplarından mini pasta kalıbını tezgaha alın. Dinlenen hamurdan kalıpların büyüklüğünde bezeler koparın. Pop kek kalıbının içine alıp kapatın. Kenarlarından fazla olarak çıkan kek hamurlarını temizleyin. Kalıbı açıp keki çıkarıp kenarlarını düzeltin. Pop kek çubuğuna batırıp katılaşması için derin dondurucuya kaldırın ve 1 saat bekletin. Derin dondurucudan mini pastaları çıkarın. Kenton Mavi ve Pembe Renkli Glazürleri ayrı kaselere alın. Üzerlerine 15 er ml su ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız mini pastaları sosa batırın. Kenton Çubuk ve Top şeklindeki pasta süslerine batırın ve serpin. Buzdolabı hariç serin bir yerde glazür katılaşana kadar bekletip servise sunun.

 

Afiyet olsun