Malzemeler
1 paket Kenton Çikolatalı Kek
3 yumurta
150 ml süt
100 g eritilmiş margarin veya tereyağı
İçi için
100 ml krema
220 g Kenton Kuvertür Bitter Çikolata
1 paket Kenton Karamelize Fındık
Üzerine
1 paket Kenton Mavi Renkli Glazür
1 paket Kenton Pembe Renkli Glazür
30 ml su
1 kutu Kenton Top Şeklinde Renkli Pasta Süsü
1 kutu Kenton Çubuk Şeklinde Renkli Pasta Süsü
Hazırlanısı
Kenton Çikolatalı
keki mikser kabına alın. Üzerine yumurtaları, sütü ve
tereyağını alıp mikser ile çırpın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru döküp önceden
ısıtılmış 175 °C lik fırında 40 dk pişirin. Keki fırından
alıp soğumaya bırakın.
Soğumuş olan keki derin bir kaseye alıp ufalayın. Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın ve ocaktan alın. Üzerine Kenton Kuvertür Bitter
Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ufaladığınız kekin üzerine kremalı çikolatayı ve Kenton
Karamelize Fındığı ekleyip tüm malzemeleri birbirine yedirerek karıştırın veya
yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Piknik Pop Kek Kalıplarından mini pasta kalıbını tezgaha alın.
Dinlenen hamurdan kalıpların büyüklüğünde bezeler koparın. Pop kek kalıbının içine alıp kapatın. Kenarlarından
fazla olarak çıkan kek hamurlarını temizleyin. Kalıbı açıp keki çıkarıp
kenarlarını düzeltin. Pop kek çubuğuna
batırıp katılaşması
için derin dondurucuya kaldırın ve 1 saat bekletin. Derin dondurucudan mini
pastaları çıkarın. Kenton Mavi ve Pembe Renkli Glazürleri ayrı kaselere alın. Üzerlerine 15 er ml su ekleyip
iyice karıştırın. Hazırladığınız mini pastaları sosa batırın. Kenton Çubuk
ve Top şeklindeki pasta süslerine batırın ve serpin. Buzdolabı hariç serin bir yerde glazür katılaşana
kadar bekletip servise sunun.
Afiyet olsun.