Mozaik Kek Tarifi | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Mozaik Kek Tarifi

Sizler için beş çaylarının vazgeçilmez lezzeti Mozaik Kek Tarifi hazırladık. Mutfakların en pratik kakaolu kek tariflerinden biri olan mozaik keki nasıl daha iyi yaparım diyorsanız bu tarifi mutlaka inceleyin deriz.

Tarifimizi sizler için detaylı bir şekilde hazırladık ama uygulaması konusunda sormak istedikleriniz veya önerileriniz olursa iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Tarifimizi hazırlarken Kenton’la Yaparım Gururla Sunarım Youtube kanalımızı ziyaret edebilir, diğer tarif önerilerimizi de inceleyebilirsiniz.

Malzemeler

3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı ayçiçeği yağı
1 Su bardağı yoğurt
1 Paket Kenton Kabartma Tozu
1 Paket Kenton Şekerli Vanilin
2,5 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı Kenton Dark Kakao
2-3 yemek kaşığı süt

Üzeri için

1 Yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Derin bir kaseye yumurta ve toz şekeri ekleyip mikser ile 4-5 dk çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Karışımın üzerine un, Kenton Kabartma Tozu ve Kenton Şekerli Vanilin ilave edip spatula ile karıştırın.

Ayrı bir kaseye 1 su bardağı kadar kek hamuru koyun. Üzerine Kenton Kakao ve 2-3 yemek kaşığı süt ilave edip hamuru karıştırın. Yağlayıp unladığınız fırın kalıbına 2-3 kepçe sade kek hamuru koyun. Üzerine kakaolu kek hamurunu ekleyip yayın. Çöp şiş yardımıyla kekin üzerine daireler yapın. Kalan kek hamurunu da üzerine döküp yayın. Yine çöp şiş yardımıyla daireler yapın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki fırından alıp soğutun. Keki ters çevirip kalıbından çıkarın. Üzerine Kenton Pudra Şekeri serpin ve dilimleyerek servise sunun.

Kakaolu keki seven ama sade anne kekinden de vazgeçemeyenlerin favorisi mozaik keki yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarına tarifimizde yer verdik. En önemli püf noktası kekiniz fırında pişmeden fırının kapağını açmamalısınız. Bu nedenle fırınınızın derecesi ve pişme süresine dikkat etmeli, açmaya gerek duymamalısınız.

Afiyet olsun.

Web sitemizde yer alan tüm Kenton kek tariflerini incelemek için tıklayınız…