Muhallebili Ispanaklı Pasta | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Muhallebili Ispanaklı Pasta

Malzemeler

Malzemeler
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ıspanak püresi
2 su bardağı un

Keki ıslatmak için
1 su bardağı süt

Üzeri için
1 poşet Kenton Sade Krem Şanti
2 yemek kaşığı dolusu Kenton Mısır Nişastası
700 ml süt
3.5 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı toz şeker
50 g tereyağı

Hazırlanışı

Derin bir kaseye yumurta ve toz şekeri ekleyip çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini ilave edin. Son olarak un, 1 paket Kenton Kabartma Tozu ve 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip spatula ile karıştırın. Yağladığınız dikdörtgen bir fırın kabına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki fırından alıp soğutun. Kenarlarını kesin. Kestiğiniz kekleri mutfak robotunda un haline getirin. Tencereye süt, un, Kenton Mısır nişastası ve toz şeker ekleyip koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı da ilave edin ve yağ eriyene kadar karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alıp soğutun. Soğumuş olan muhallebinin üzerine 1 poşet Kenton Sade Krem Şanti ekleyip çırpın. Ispanaklı kekin üzerini süt ile ıslatın. Üzerine muhallebiyi döküp yayın. Robottan geçirdiğiniz keki muhallebinin üzerine serpin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servise sunun. Not: Ispanak püresi için 350-400 g ıspanağı çiğ olarak el blenderı kabına koyup el blenderı ile pürüzsüz olana dek çekin. Ispanak püreniz hazır.

Afiyet Olsun.