Malzemeler
3 bardak un
125 g tuzsuz tereyağı
6 yemek kaşığı toz şeker
1/2 limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
6-7 yemek kaşığı su
Kenarları için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
1 avuç fıstık ve ceviz içi
Muhallebi için;
Kenton Sakızlı Muhallebi
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Geniş bir kasede un, toz şeker ve tuzu karıştırın. Soğuk tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir yandan elinizle malzemeyi ufalarken bir yandan da soğuk suyu kaşık kaşık ilave edin. Yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Bir disk gibi bastırıp streç filme sarın ve 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizde biraz canlandırıp beşte birini kenara ayırın ve kalan büyük parçayı pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerinde avucunuzla bastırarak tıpkı büyük bir pizza tabanı gibi açın. Yaklaşık 28-30 cm’lik bir çapa ulaşınca kenarlarını tart kenarı şeklinde yaklaşık 1,5 cm kadar kaldırın. İçten ve dıştan ellerinizle bastırarak sağlamlaştırın. Yoğurt ve pekmezi bir kapta çırpın ve hamurun kenarlarına sürdükten sonra çerezleri üzerine yapıştırın. Tartın zeminine kabarmaması için çatalla delikler açın. Hazırladığınız hamuru 180 derecedeki fırında 25-30 dakika süreyle kontrollü̈ bir şekilde pişirin.
Tartı fırından çıkarınca çelik bir tencerede sütü ve Kenton Sakızlı Muhallebi’yi, tereyağı ve limon suyunu pişirmeye başlayın. Kıvam alan muhallebiyi biraz soğuması için soğuk bir yerde dinlendirin. Muhallebiyi boş tartın içine dökün. 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.