MÜSLİLİ DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

MÜSLİLİ DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

Malzemeler

Malzeme

1 paket Damla Sakızlı Muhallebi

600 ml süt (3 su bardağı)

 

Müsli için

1 paket Kenton Ahududu Küpleri

1 paket Kenton Krokan Fındık

2 su bardağı yulaf ezmesi

6-7 kuru kayısı

6-7 hurma

1 çay bardağı kayısı püresi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

Hazırlanışı

Derin bir kaseye yulaf ezmesini, 1 paket Kenton Ahududu Küplerini, doğradığınız kuru kayısıları ve hurmayı, zencefili, tarçını, kayısı püresini ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Fırın kabına veya pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye malzemeyi döküp yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ara ara karıştırarak 20 dk pişirin. Müsliyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 1 paket Kenton Krokan Fındık serpip karıştırın.

 

1 paket Kenton Damla Sakızlı Muhallebiyi ve sütü ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kuplara müsli serpin. Üzerine muhallebiyi ekleyin. Tekrar müsli ve ardından muhallebiyi ekleyin. Son olarak müsliyi ilave ettikten sonra kupları soğumaya bırakın. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.

 

Afiyet olsun.