MUZ JÖLELİ İRMİK TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

MUZ JÖLELİ İRMİK TATLISI

Malzemeler

1 paket Kenton Muz Jeli

2 su bardağı sıcak su

1 litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

3-4 adet sert muz

MUZ JÖLELİ İRMİK TATLISI

Hazırlanışı

1 paket Kenton Muz jelini 2 su bardağı sıcak suda eritin. Muzları dilimleyin. Ortası delik kek kalıbını streç film ile kaplayın. 1 sıra muz dizin. Üzerine az muz jölesini gezdirin. Kalan muzları dizip muz jölesinin tamamını üzerine dökün. Buzdolabında 1 saat bekletin.

 

Tencereye sütü, toz şekeri ve irmiği alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Yarım saat ara ara karıştırarak ılıması için bekleyin. Muz jöleli malzemenin üzerine döküp yayın. Buzdolabında en az 5-6 saat, tercihen 1 gece bekletip servise sunun.

 

Afiyet olsun