Muzlu Çatlak Pasta | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Muzlu Çatlak Pasta

Malzemeler

1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1,5 (bir buçuk) çay kaşığı Kenton Kabartma Tozu
140 g tereyağı
2/3 su bardağı toz şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
5 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
2 adet muz

Üzeri için
5 adet yumurta akı
1 su bardağı toz şeker

Kreması için
1 poşet Kenton Sade Toz Krem Şanti
2/3 su bardağı soğuk süt (yarım su bardağından biraz fazla)
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Oda sıcaklığında 20 dakika beklettiğiniz tereyağını kaseye alın. Üzerine toz şeker ekleyip 3-4 dakika çırpın. Yumurta sarılarını ilave edip çırpmaya devam edin. Süt ekleyin. Son olarak un, Kenton Şekerli Vanilin ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip çırpın. Pişirme kağıdı serdiğiniz dikdörtgen bir fırın kalıbına hamuru döküp yayın.

Mereng için 5 adet yumurta akını kaseye alın. Mikser ile çırpmaya başlayın. Hafif köpürmeye başlayınca azar azar toz şeker ekleyin. Sert bir krema kıvamını alana dek çırpın. Hazırlamış olduğunuz kek hamurun üzerine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından alıp soğutun.

Kreması için 1 poşet Kenton Sade Toz Krem Şantiyi kaseye alın. Üzerine soğuk süt ekleyip 2-3 dakika çırpın. Soğumuş olan keki uzunlamasına yarıya kesin. Birinci katı servis tabağına alın. Üzerine kremanın yarısını sürüp yayın. Muz dilimlerini dizin. İkinci katı da üzerine koyun. Kalan kremayı sürüp yayın. Tarçın serpin. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun