Muzlu Kuru Fasulye Unlu Kurabiye | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton'la yaşam logo

Muzlu Kuru Fasulye Unlu Kurabiye

Malzemeler

1 paket Kenton Kuru Fasulye Unu
1 muz (yumuşak-olgun)
1 çay bardağı Hindistan cevizi şekeri
2 yumurta
150 g labne peyniri (suyu süzülmüş)
60 g eritilmiş tereyağı
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzeri için (isteğe bağlı)
80 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Derin bir kaseye muzu parçalara bölerek ekleyip, çatal ile ezin. Üzerine Hindistan cevizi şekeri ekleyip mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Labne peyniri ve eritilmiş tereyağı ekleyip tekrar çırpın. 1 paket Kenton Kuru Fasulye Unu, 1 paket Kenton Kabartma Tozu ve 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip önce az çırpın. Daha sonra pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun.

Hamuru tezgaha alın. Merdane yardımıyla açın. Dilediğiniz bir kurabiye kalıbı ile hamurdan kurabiyeleri çıkarın pişime kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri alın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10-12 dk pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğutun. Kurabiyelerin kenarını eritilmiş Kenton Kuvertür Çikolataya batırın. Üzerine Hindistan cevizi rendesi serpin. Çikolata katılaşana kadar bekletip servise sunun.

Afiyet olsun.