Nişastalı Peynirli El Açması Börek | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Nişastalı Peynirli El Açması Börek

Malzemeler

Yaklaşık 4 – 4,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı Kenton Karbonat
1 çay kaşığı tuz

Arası için
250 g az yağlı Beyaz Peynir

Üzeri için
1 su bardağı süt
60 g eritilmiş tereyağı

Açmak için
1 su bardağı Kenton Mısır Nişastası

Hazırlanışı

Hamur için kaseye yumurta, sıvıyağ, yoğurt, Kenton Karbonat ve tuz ekleyip çırpıcı ile karıştırın. Üzerine 4 su bardağı un ilave edin. Elinize yapışmayan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Gerekiyorsa un ilavesi yapabilirsiniz. Hamuru 4 bezeye ayırın. Her bezeyi açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkanın üzerine Kenton Mısır Nişastası serpin. Bir kenarını ortaya getirip katlayın. Katladığınız yufkanın üzerine nişasta serpin. Diğer kenarı da üzerine getirin. Yine nişasta serpin. Kalan 2 kenarı aynı şekilde ortaya getirip her katına yine nişasta serpin. Kare şeklini elde edin. Ters çevirip 4 ucunu da ortaya getirin ve yuvarlak bir beze görünümü elde edin.

İlk bezeyi tezgaha alın. Üzerine nişasta serpip açabildiğiniz kadar açın. Kullanacağınız fırın kabının büyüklüğünde kesin. Yağladığınız fırın kabına yufkayı alın. Kenarlarından kalan kısımları da üzerine koyun. İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp fırın kabına koyun. Üzerine ufaladığınız peyniri döküp yayın. Kalan iki bezeyi, de aynı şekilde açıp peynirli harcı üzerine kat kat olacak sekide koyun. Keskin bir bıçak yardımıyla dilimler kesin. Üzerine süt ve sonrasında eritilmiş tereyağı gezdirin. Sos malzemesini iyi çekmesi için bıçak ile kesik aralarını hafif açın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt ve üst kızarıncaya kadar (25-30 dk) pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Püf Noktası; Böreği mutlaka önceden ısıtılmış bir fırına koyun. İçinin iyi pişmesi için 180 dereceyi geçmeyin.

Afiyet olsun