Nohut Unlu Baharatlı Kraker | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Nohut Unlu Baharatlı Kraker

Malzemeler

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1,5 (bir buçuk) su bardağı Kenton Ön Pişirilmiş Nohut Unu
Yarım çay kaşığı Kenton Karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi

Hazırlanışı

Kaseye yumurta, yoğurt, zeytinyağı, Kenton Ön pişirilmiş Nohut Unu, tuz, karabiber, pul biber, nane, Kenton Karbonat ve limon suyu ekleyip yoğurun.
Hamur elinize az yapışan bir kıvam aldıktan sonra hamurdan küçük bir beze alın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Elinizle az yayın. Kurabiye kalıbı ile hamuru kesin. Her krakerin üzerine yumurta akı sürüp kabak çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Isıyı daha sonra 100 dereceye dürüp 10-15 dk daha pişirip kurutun. Hazırladığınız krakerleri tepsiden alıp servise sunun.
Not: Bardak ölçüsü farklılık gösterebilir. Hamurun kıvamı şekil alan bir kıvam olmalı. Dilerseniz unu azar azar ekleyip hamuru yoğurabilirsiniz.
Şekil verme kısmını mutlaka tepside yapmalısınız. Bu şekilde çok daha pratik olacaktır.

Afiyet olsun.