NOHUT UNLU SANDVİÇ EKMEĞİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton'la yaşam logo

NOHUT UNLU SANDVİÇ EKMEĞİ

Malzemeler

1 su bardağı Kenton Ön Pişirilmiş Nohut Unu
2,5 (iki buçuk) su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık süt
1 paket Kenton Instant Maya
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1,5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeteri kadar ılık su

Üzeri için
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Derin bir kaseye Kenton Ön Pişirilmiş Nohut Unu, tam buğday unu, toz şeker, tuz ve Kenton Instant Maya ekleyip kaşık ile karıştırın. Ortasını açın. Sızma zeytinyağı, ılık süt ekleyip yoğurmaya başlayın. Elinize az yapışan bir kıvam alana dek ılık su ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kaplayıp oda ısısında 45 dk mayalandırın.
Mayalanan hamuru tezgaha alın. Üzerine az tam buğday unu serpip az yoğurun. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler koparıp düzgünce yuvarlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye hamurları alın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 15 dakika daha bekletip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişen sandviç ekmeklerini fırından alıp soğutun. Sandviç ekmeği veya ekmek olarak dilediğiniz gibi tüketin.
Afiyet olsun