Nohut Unlu Şekerpare | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Nohut Unlu Şekerpare

Malzemeler

400 g Buğday Unu
100 g Kenton Önpişirilmiş Nohut Unu
200 g Margarin
50 g Tereyağı
15 g Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
2 adet Yumurta
150 g Kenton Pudra Şekeri
75 g İrmik

Şerbeti için: 
750 g Şeker, 850 ml Su, biraz limon suyu.

Nohut Unlu Şekerpare

Hazırlanışı

Bütün ürünler hamur haline getirilir. 18-20 g ağırlığında istenilen şekiller verilir tepsiye dizilir. İsteğe göre üzeri nohut ile süslenir. 170 °C de 25-30 dakika pişirilir. Hazırlanmış olan sıcak şerbet fırından çıkan şekerpareye dökülür. (İki üründe sıcak olmalıdır.)