OM ALİ (UMM ALİ) TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

OM ALİ (UMM ALİ) TATLISI

Malzemeler

3 milföy
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
4 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker

İç harcı için
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
200 ml krema
Yarım çay bardağı toz şeker

Hazırlanışı

Milföyleri pişirme kağıdı koyduğunuz tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sos tenceresine süt ve toz şekeri ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Üzerine 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip karıştırın.

Derin bir kaseye kuru üzüm, hindistan cevizi rendesi, toz şeker ve tarçın ekleyin. Soğumuş olan milföyleri üzerine ufalayın. Tüm malzemeleri karıştırıp güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine hazırlamış olduğunuz şekerli sütü paylaştırın. 10 dk bekletin. Kremayı ve toz şekeri ayrı bir kaseye alıp çırpın. Milföylü tatlının üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servise sunun.

Not: Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.