Malzemeler
3 milföy
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
4 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
İç harcı için
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
200 ml krema
Yarım çay bardağı toz şeker
Hazırlanısı
Milföyleri pişirme kağıdı koyduğunuz
tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar
pişirin. Sos tenceresine süt ve toz şekeri ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Üzerine 1 paket Kenton Şekerli Vanilin
ekleyip karıştırın.
Derin bir kaseye kuru üzüm, hindistan cevizi rendesi, toz şeker
ve tarçın ekleyin. Soğumuş olan milföyleri üzerine ufalayın. Tüm malzemeleri karıştırıp güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine hazırlamış olduğunuz
şekerli sütü paylaştırın. 10 dk bekletin. Kremayı ve toz şekeri ayrı bir kaseye
alıp çırpın. Milföylü tatlının üzerine paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak
veya soğuk olarak servise sunun.
Not:
Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.