OMAÇ HELVASI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

OMAÇ HELVASI

Malzemeler

4 su bardağı un
200 g tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt

Şerbeti için:
3,5 (üç buçuk) su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Üzeri için:
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık

Hazırlanışı

Derin bir kaseye yarım su bardağı süt ve 4 su bardağı un ekleyip elinizle harmanlayın. Ovarak sütü una yedirin. Süzgece döküp 2 kere eleyin. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı ekleyip ısıtın. Üzerine süzgeçte kalmış olan iri hamur parçalarını ekleyip kavurun. İri hamurlar rengi değişince kalan ince hamurları da ekleyip koyu bir renk alana kadar kavurun.

Ayrı bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp ılıması için serin bir yere alın.
Unu kavururken ılık olan şerbeti yavaşça tencereye ekleyip hızlıca karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Sıcak iken kaşık yardımıyla helvadan alıp servis tabağına koyun. Kenton Karamelize Fındık ile süsleyip servise sunun.