Parmak Patates | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Parmak Patates

Malzemeler

1 paket Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımı
1 yumurta
75 g margarin veya tereyağı

Üzeri için
Kenton Sarı Renkli Toz Glazür
15 ml (bir buçuk yemek kaşığı) su

parmak-patates

Hazırlanışı

Derin bir kaseye 1 paket Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımı, yumurta, margarin veya tereyağını ekleyip ele yapışmayacak bir hamur halini alıncaya dek yoğurun. Hamuru tezgaha alın. Merdane ile ince olacak şekilde açın. Pizza bıçağı veya keskin bir bıçak yardımıyla parmak patates büyüklüğünde çubuklar çıkarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 7-8 dk pembeleşinceye kadar pişirin.

Kaseye 15 ml (bir buçuk yemek kaşığı) su ekleyin. Üzerine Kenton Sarı Renkli Toz Glazürü döküp glazür eriyene kadar karıştırın. Kurabiyelerin üzerini glazür ile kaplayın. Glazür kuruyana kadar kurabiyeleri oda ısısında beklettikten sonra servise sunun.

Afiyet olsun.

uygulama