3 adet yufka
1 adet yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 paket Kenton Kabartma Tozu
İç harcı için
3 adet haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biner
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu
Kaseye yumurta, süt, sıvıyağ ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip iyice karıştırın. Patatesli harç için haşlanmış ve rendelenmiş olan patateslerin üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırın. Üçgen şeklinde kesilmiş olan yufkayı tezgaha alın. Üzerine sosdan sürün. 2.üçgen yufkayı üzerine koyup tekrar sos sürün. Uzun kenarına patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine börekleri dizin. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-22 dk kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sepetinizde ürün bulunmuyor.