Patatesli Kıyır Poğaça | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Patatesli Kıyır Poğaça

Malzemeler

1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket Kenton Kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4-4,5 (dört-dört buçuk) su bardağı un

İç harcı için
4 orta boy haşlanmış ve rendelenmiş patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Derin bir kaseye 1 bütün yumurta ve 1 yumurta sarısı, sıvıyağı, yoğurt, eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Üzerine un, tuz, toz şeker ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.

Ayrı bir kasede patates, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde beze koparıp elinizle uzunlamasına açın. Ortasına patatesli harç koyun. Uzunlamasına kapatıp ters çevirin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine pizza bıçağı veya bıçakla yardımıyla kesik atın. Yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirip servise sunun.

Not: Bardak ölçüsü farklılık gösterebilir. Dilerseniz unu azar azar ekleyip yoğurabilirsiniz. Kıvamı elinize yapışmayan yumuşak bir kıvamda olana kadar un ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun