2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
3/4 çay bardağı (bir çay bardağından iki parmak az) ayçiçeği yağı
1,5 (bir buçuk) çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket Kenton Kabartma Tozu
150 g doğranmış beyaz peynir
1 çay bardağı mısır
Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
Kaseye yumurta, yoğurt, sıvıyağ ekleyip mikser ile az çırpın. Üzerine un, tuz ve Kenton Kabartma Tozu ilave edip 2-3 dk çırpın. Doğradığınız beyaz peynir, mısır ve ince kıydığınız dereotunu da ekleyip spatula ile karıştırın. Muffin kağıtları dizdiğiniz muffin tepsisine muffin hamurunu paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirin. Sıcak veya ılık olarak servise sunun
İyi muffin yapmanın püf noktası; bardak ölçüsü farklılık gösterebilir. Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda olması yeterlidir.
Afiyet olsun.
Sepetinizde ürün bulunmuyor.