Pırasalı Kiş | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton'la yaşam logo

Pırasalı Kiş

Malzemeler

1 adet yumurta sarısı
100 g tereyağı(oda ısısında beklemiş)
3,5 (üç buçuk) yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı Kenton Ön pişirilmiş Nohut Unu
1 su bardağı Karabuğday unu
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için
3-4 adet pırasa
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Kaseye Kenton Ön pişirilmiş Nohut Unu, karabuğday unu ve tuz ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, tereyağı ve yumurta sarısı ilave edip elinize yapışmayan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Tabanına pişirme kağıdı koyup kenarlarını yağladığınız tart kalıbına hamuru ekleyip elinizle yayın. Çatal yardımıyla delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişirin. Tavaya tereyağı ilave edip eritin. Üzerine ince doğradığınız pırasaları ekleyip pırasalar yumuşayana kadar soteleyin. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılıtın.

Ayrı bir kaseye yumurta, krema, kaşar peyniri ve kalan tuzu ekleyip çatal ile karıştırın. Fırından çıkardığınız kiş tabanının üzerine pırasayı döküp yayın. Kremalı sosu pırasanın üzerine ilave edip yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pırasalı kişi fırından alıp yarım saat dinlendirin ve dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.