Malzemeler
Keki için:
3 adet yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı süt
1 paket Kenton Revani
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/2 portakalın suyu
Hazırlanışı
3 yumurta ve bir çay bardağı sütün içine Kenton Revani kek karışımını ekleyip çırpıyorsunuz. Kıvam alan karışıma bir portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyorsunuz. Yağladığınız bir kaba çok kalın olmayacak şekilde dökmeye çalışın. 170 derecelik fırında yarım saat pişirilen kek karışımının piştiğini anlamak için içerisine kürdan ile bakabilirsiniz.
Kek karışımı fırında pişerken 5 su bardağı suya 3,5 su bardağı şeker döküp kıvam alana kadar karıştırın. Üzerine yarım portakal suyu dökün. 2 dakika daha karıştırıp soğumaya bırakın.
Soğuyan şerbeti fırından çıkan tepsi üzerine dökün. Şerbeti dökmeden keki kesmek şerbetin daha çok çekmesini sağlayacaktır. Afiyet olsun…