PRATİK HUMUS | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

PRATİK HUMUS

Malzemeler

2-2,5 (iki – ikibuçuk) su bardağı Kenton Ön Pişirilmiş Nohut Unu

1 çay bardağı tahin

1 adet orta boy limon

1 çay bardağı zeytinyağı

2-3 diş dövülmüş sarımsak

2 su bardağı sıcak su

Kimyon, karabiber

humus

Hazırlanışı

Ön Pişirilmiş Nohut Ununun üzerine derin bir kapta kaynar su ilave edip çırpınız ve 5 dakika kadar dinlendiriniz. Daha sonra tahin, limon suyu, zeytinyağı ve sarımsakla beraber karıştırınız. Kıvamı süzme yoğurt kıvamına gelene kadar su veya nohut unu eklemesi ile kıvam ayarlaması yapabilirsiniz.

 

Daha sonra servis tabağına yayarak üzerine pul biber, kimyon, maydanoz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Ayrıca sıvıyağı kırmızı biberle hafif kızartıp üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet olsun.