Malzemeler:
500 gr un
1 paket Kenton Maya
1/2 (yarım) kahve kaşığı tuz
250 ml süt
50 gr tereyağı
Su için gerekli malzemeler:
1 lt su
3 yemek kaşığı Kenton Karbonat
Üzeri için iri tuz
Üzeri için:
100 gr beyaz çikolata
100 gr bitter çikolata
Kenton Tatlı Şefi Pasta Süsü
Yapılışı:
Unu, sütü ve mayayı bir kabın içinde karıştırın. Kenarına da tuz ve küçük küçük kesilmiş tereyağını koyup 15 dakika bekletin. Kalan ılık sütü de ekleyip yoğurun. Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp 20 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra hamurları ocağa bir tencereye 1 litre suyu koyup kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra Kenton Karbonat’ı da ekleyip tekrar bir taşım kaynatın. Su kaynarken biz diğer tarafta hamurları hazırlayın. Hepsi bitince hazır olan suyun içine atıp 30 saniye içinde bırakıp delikli kaşık yardımıyla suyun içinden çıkarıp yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Erittiğiniz çikolatalara batırıp dilediğiniz Kenton Tatlı Şefi Pasta Süsü seçenekleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
