Malzemeler
250 ml su
120 g tereyağı
180 g un
4 adet yumurta
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Kreması için
1 paket Kenton Sade Pasta Kreması
1,5 (bir buçuk) su bardağı soğuk süt
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Çikolatalı sos için
120 g Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
150 ml krema
Hazırlanısı
Tencereye su ve tereyağını ekleyip ara ara orta ateşte
karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Üzerine un ilave edip hamur kıvamını alana dek karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra ocaktan alıp
yine ara ara karıştırarak sıcaklığının biraz düşmesini sağlayın. Üzerine teker teker yumurtaları ilave edip mikser ile çırpın.
Soğuyana kadar bekletin.
Hamur soğuduktan
sonra Kenton Krem Şanti Torbasına
hamuru alın. Yapışmaz veya pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye hamuru aralıklı
olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Pişme
süresi dolunca tepsiyi sönmüş
fırında 5 dk daha bekletip tepsiyi fırından alın ve soğutun.
Kreması
için kaseye Kenton Sade Pasta Kreması ve soğuk sütü ekleyip 3-4 dk çırpın.
Hazırlamış olduğunuz kremayı duy taktığınız Kenton Krem Şanti
Torbasına alın.
Profiterollerin alt kısmını bıçak ile oyup içine kremayı sıkın ve servis tabağına alın. Çikolata sosu için kaseye
krema ve Kenton Kuvertür Bitter
Kuvertür Çikolata ekleyip benmari veya mikrodalga yardımıyla eritin.
Hazırlamış olduğunuz profiterollerin üzerine çikolatalı sosu gezdirip servise
sunun.
Püf Noktaları;
-Profiterol hamuru için mutfak tartısı kullanmanız hatasız yapmanızı
sağlayacaktır.
-Hamur için gerekli olan yumurta sayısı kullanacağınız yumurtaların büyüklüğüne göre değişebilir,
çok katı olmayan bir hamur kıvamında
olması yeterli
-Hamuru ocaktan alıp ılıdıktan
sonra yumurtaları eklemeniz yumurtaların hamura çok daha iyi karışmasını sağlayacaktır.
-Profiteroller fırında pişerken fırının kapağını
açmayın. Aksi taktirde profiteroller çökecektir.
-Pişen profiterolleri fırında
bekletmeden hemen alırsanız
çökeceklerdir.
-Çikolata sosunu daha bol isterseniz malzeme miktarını arttırabilirsiniz.
Afiyet olsun.