Profiterol | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Profiterol

Malzemeler

250 ml su
120 g tereyağı
180 g un
4 adet yumurta
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası

Kreması için
1 paket Kenton Sade Pasta Kreması
1,5 (bir buçuk) su bardağı soğuk süt
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası

Çikolatalı sos için
120 g Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
150 ml krema

Hazırlanışı

Tencereye su ve tereyağını ekleyip ara ara orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Üzerine un ilave edip hamur kıvamını alana dek karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra ocaktan alıp yine ara ara karıştırarak sıcaklığının biraz düşmesini sağlayın. Üzerine teker teker yumurtaları ilave edip mikser ile çırpın. Soğuyana kadar bekletin.

Hamur soğuduktan sonra Kenton Krem Şanti Torbasına hamuru alın. Yapışmaz veya pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye hamuru aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Pişme süresi dolunca tepsiyi sönmüş fırında 5 dk daha bekletip tepsiyi fırından alın ve soğutun.

Kreması için kaseye Kenton Sade Pasta Kreması ve soğuk sütü ekleyip 3-4 dk çırpın. Hazırlamış olduğunuz kremayı duy taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına alın. Profiterollerin alt kısmını bıçak ile oyup içine kremayı sıkın ve servis tabağına alın. Çikolata sosu için kaseye krema ve Kenton Kuvertür Bitter Kuvertür Çikolata ekleyip benmari veya mikrodalga yardımıyla eritin. Hazırlamış olduğunuz profiterollerin üzerine çikolatalı sosu gezdirip servise sunun.

Püf Noktaları;
-Profiterol hamuru için mutfak tartısı kullanmanız hatasız yapmanızı sağlayacaktır.
-Hamur için gerekli olan yumurta sayısı kullanacağınız yumurtaların büyüklüğüne göre değişebilir, çok katı olmayan bir hamur kıvamında olması yeterli
-Hamuru ocaktan alıp ılıdıktan sonra yumurtaları eklemeniz yumurtaların hamura çok daha iyi karışmasını sağlayacaktır.
-Profiteroller fırında pişerken fırının kapağını açmayın. Aksi taktirde profiteroller çökecektir.
-Pişen profiterolleri fırında bekletmeden hemen alırsanız çökeceklerdir.
-Çikolata sosunu daha bol isterseniz malzeme miktarını arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun