Malzemeler
Pasta Keki için
1 paket Kenton Vanilyalı Pandispanya Karışımı
3 yumurta
75 ml (7-8 yemek kaşığı) su
Arası için
1 poşet Kenton Kakaolu Pasta Kreması
2 su bardağı soğuk süt
1 paket Kenton Karamel Küpleri
1 paket Kenton Karamelize Antep Fıstığı
Üzeri için
1 poşet Kenton Sade Krem Şanti
1 su bardağından iki parmak eksik soğuk süt
1 paket Kenton Beyaz Şeker Hamuru
1 paket Kenton Mavi Şeker Hamuru
1 paket Kenton Pembe Şeker Hamuru
1 paket Kenton Sarı Şeker Hamuru
1 çay bardağı Kenton Buğday Nişastası
Hazırlanısı
Kenton Vanilyalı
Pandispanya Karışımını, 3 yumurtayı ve 7-8 yemek kaşığı suyu derin bir
kaba alıp mikser ile 4-5 dk çırpın. Pişirme kağıdı ile kapladığınız yuvarlak
kek kalıbına harcı döküp
yayın. Önceden ısıtılmış 160 °C
lik fırında 45 dk pişirin.
Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp
soğumaya bırakın.
Kenton Kakaolu Pasta Kremasını 2 su bardağı
soğuk süt ile çırpın. Soğumuş olan pandispanyayı Kenton Kek Dilimleyicisi yardımıyla üçe kesin.
Hazırlamış olduğunuz kremayı birinci kat pandispanyanın üzerine sürün. Kenton Karamel Küplerini ve Kenton Karamelize Antep Fıstığını serpin.
İkinci kat pandispanyayı üzerine koyun. Kenton
Kakaolu Pasta Kremasını sürün ve tekrar Kenton Karamel Küplerini ve Kenton Karamelize Antep Fıstığını serpin.
Kenton sade krem şantiyi 1
su bardağından iki parmak eksik soğuk süt ile çırpın. Pastayı Krem Şanti ile kaplayın.
Kenton Beyaz Şeker
Hamurunu tezgaha alın. Üzerine
az Kenton Buğday Nişastası serpip silikon merdane ile
pastanızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Pastanın üzerini kaplayın.
Mavi şeker hamurunun üzerine az nişasta serpip merdane ile açın. 3 farklı
büyüklükte yuvarlaklar çıkarın. Aynı işlemi sarı ve pembe şeker hamuruna da uygulayın. Hamurların arkasını
ya da pastaya yapıştıracağınız yere hafif su ile ıslatıp yapıştırın. Kenton Mavi Şeker hamuruna az
nişasta serpip merdane ile açın. Ufak dikdörtgenler kesin. Her dikdörtgenin iki ucunu birleştirin. Kalan pembe ve sarı şeker hamuruna
da aynı işlemleri uygulayın. Pastanın ortasını fırça yardımıyla su ile hafif
ıslatın. Hazırladığınız şeker hamurlarını üst üste olacak şekilde pastanın
ortasına koyun. Her hamurun üzerine az su koyup hamurların birbirine yapışmasını sağlayın. Oda ısısında 3-4 saat dinlendirip
servise sunun.
Afiyet olsun.