PUDİNGLİ DONDURMA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

PUDİNGLİ DONDURMA (12 adet dondurma için)

Malzemeler

Puding için
1 paket Kenton Aile Boyu Kakaolu Puding
600 ml (3 su bardağı) süt

Krem Santi için
1 poşet Kenton Kakaolu Krem Şanti
200 ml (1 su bardağı) soğuk süt

Üzeri için
200 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolata

Hazırlanışı

Tencereye süt ve 1 paket Kenton Aile Boyu Kakaolu Puding ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Puding kıvamını aldıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız pudingi kaseye alın. Kabuk tutmaması için üzerine yapışacak şekilde buzdolabı poşeti veya streç film koyun. Soğuması için serin bir yere alın. 1 poşet Kenton Kakaolu Krem Şanti ve sütü kaseye alıp 3-4 dk çırpın. Soğumuş olan pudingi karıştırın. Üzerine krem şantiyi ekleyip karıştırın.

Dondurma kalıplarına hazırladığınız tatlıyı paylaştırın. Derin dondurucuda katılaşana kadar bekletin. Katılaşan dondurmayı benmari usulü eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolataya batırıp bekletmeden servise sunun veya dilerseniz derin dondurucuda muhafaza edip dilediğiniz zaman servise sunun.

Püf Noktaları
1- Krem şantinin kıvamının bozulmaması için hazırlamış olduğunuz pudingin soğuk olmasına dikkat edin.
2- Hazırladığınız puding kabuk tutarsa mikser ile az çırpın.
3- Dondurma kalıplarına tatlıyı kolay dökebilmek için Kenton Krem Şanti poşeti kullanmanızı tavsiye ederiz
4- Dondurmayı kalıptan kolay çıkarabilmek için kalıbı 3-4sn sıcak suda bekletebilirsiniz
5- Dondurma soğuk olduğu için çikolataya batırır batırılmaz çikolata katılaşacaktır, dolayısıyla bu aşamayı hızlı hazırlamanız önerilir.