PUDİNGLİ İRMİK TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

PUDİNGLİ İRMİK TATLISI

Malzemeler

1 paket Kenton Aile Boyu Vanilyalı Puding
2 su bardağı vişne suyu
5 su bardağı süt
9 tepeleme yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1 tepeleme yemek kaşığı Kenton Dark Kakao

Pudingli-İrmik-Tatlısı

Hazırlanışı

1 paket Kenton Aile Boyu Vanilyalı Pudingi tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı vişne suyu ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kek kalıbını ılık suyla çalkalayın ve ardından pudingi kalıba dökerek kabuk tutması için bir kenarda bekletin.
Başka bir tencereye süt, irmik ve toz şeker orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı ve Hindistan cevizi ekleyip karıştırın. Tatlıyı ocaktan alıp 1 paket Kenton Şekerli Vanilini ekleyip karıştırın.
Pudingin üzerine irmikli karışımın yarısını dökün. Diğer kalan yarısına ise 1 yemek kaşığı Kenton Dark Kakaoyu ekleyerek karıştırın. Tatlının üzerine kakaolu irmik tatlısı dökün dikkatlice yayın. 3-4 saat dolapta beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Not: Kenton Aile Boyu puding normalde 1 Litre süt veya meyve suyu ile hazırlanmaktadır, bu tarifte daha koyu bir kıvam elde etmek amacıyla daha az sıvıyla hazırlanmıştır.