REVANİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

REVANİ

Malzemeler

Kenton Revani

3 yumurta

100 ml (yarım su bardağı) süt

Şerbeti için: 3,5 (üç buçuk) su bardağı şeker, 5 su bardağı su, yarım limon

Üzeri için isteğe bağlı Antep fıstığı, ceviz veya kaymak

REVANI

Hazırlanışı

Şurup için ölçülü suyu ve şekeri tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

 

Kenton Revani toz karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 30sn. düşük devirde olmak üzere 5 dakika çırpın. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında, üzeri pembeleşinceye kadar 35-45 dakika pişirin.

 

Fırından aldıktan sonra, 5 dakika soğumaya bırakın ve dörde bölün. Üzerine soğumuş şurubu, tepsinin kenarlarından başlayarak ortaya doğru yavaş yavaş dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin ve arzuya göre Hindistan cevizi rendesi, dövülmüş Antep fıstığı, ceviz ile süsleyerek veya kaymak ile servis yapın.

 

Afiyet olsun.