Malzemeler
125 g tereyağı (oda ısısında beklemiş)
1,5 (bir buçuk) su bardağı un
Şerbeti İçin
1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker
1,5 (bir buçuk) su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin
1 poşet Kenton Kaymak Tadında Şanti
1 su bardağına yakın soğuk süt
Yarım çay bardağı Kenton Ahududu Küpleri
Yarım çay bardağı Kenton Fındık Krokan
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Hazırlanısı
Şerbet için toz
şeker ve suyu alıp kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip
karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alıp soğutun.
Hamur için un ve tereyağını kaseye alıp iyice yoğurun. Hamurdan
ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Ufak bir kapak yardımıyla
hamurun kenarlarına desen yapın. Ortasına da parmağınızın ucu ile bastırıp çukur oluşturun. Az yağladığınız
fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar
pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alır almaz şerbetle buluşturun. En az 2
saat dinlendirin.
Üzeri için 1 poşet Kenton Kaymak
Tadında Şantiyi 1 su bardağına yakın soğuk süt ile çırpın. Kremayı yıldız duy
taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına alın. Tatlılarınızın ortasına kremayı
sıkın. Kenton Ahududu Küpleri ve Kenton Fındık Krokan ile süsleyip servise
sunun.
Afiyet olsun.
