RULO KURABİYE | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

RULO KURABİYE

Malzemeler

1 paket Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımı

1 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao

1 yumurta

75 g oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin

rulo-kurabiye

Hazırlanışı

Derin bir kasenin içine Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımını, 1 yumurtayı, tereyağı veya margarini ekleyip yoğurunuz. Elinize yapışmayan bir kıvam haline gelinde geldiğinizde hamurun yarısını ayırıp üzerine 1 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao ekleyip yoğurun. Kakaolu hamuru tezgaha alıp üzerine ve altına az un serpin. Merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında dikdörtgen büyüklüğünde açın. Kenarlarını bıçak yardımıyla düzgünleştirin. Sade hamurun üzerine de az un serpip kakaolu hamurunu büyüklüğünde açın. Kenarlarını düzgünleştirdikten sonra üzerine açtığınız kakaolu hamuru koyup rulo şeklinde kıvırın. Streç filme sarın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin. Katılaşan rulo hamuru tezgaha alın. Keskin bir bıçak yardımıyla kalın olmayan dilimler çıkarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri tepsiden alıp soğutup servise sunun.

Afiyet olsun