Malzemeler
750 ml. (3,5 su bardağı) süt
4 yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri
1 paket Kenton Sakızlı Muhallebi
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Geniş bir tencereye 3,5 su bardağı sütü ve 1 paket Kenton Sakızlı Muhallebiyi ekleyin ve karıştırın. Bir taşım kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe getirin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi koyulaşıp göz göz olduğunda ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Köşeli bir borcamı tereyağı ile yağlayın ve üzerine eşit olacak şekilde Kenton Pudra Şekerini eleyin. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Tüm şeker eriyip karamelize olunca, tepsinin dibine muhallebiden ince bir kat sürün ve bir tur da muhallebiyle birlikte yakmaya devam edin. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.
