Sakızlı Muhallebili Güllaç | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

Sakızlı Muhallebili Güllaç

Malzemeler

Malzeme

1 paket Kenton Sakızlı Muhallebi

2,5 (iki buçuk) su bardağı süt

6-7 yaprak güllaç

 

Güllaçları ıslatmak için

3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket Kenton Vanilin

 

Üzerine

1 paket Kenton Meyveli Sos

200 ml soğuk su (2 çay bardağı)

1 paket Kenton Karamelize Antep Fıstığı

KEŞKÜLLÜ GÜLLAÇ

Hazırlanışı

Meyveli sos için 200 ml sudan 2 yemek kaşığı ayırıp sos tenceresine alıp kaynatın. Kalan suya 1 paket Kenton Meyveli Sos ekleyip çözülene kadar karıştırın. Kaynayan suya yavaşça ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tencereye 1 paket KentonSakızlı Muhallebi ’yi alın. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Güllaçları ıslatmak için sütü ve şekeri tencereye koyup ısıtın. Şeker eridikten sonra ocaktan alıp 1 paket Kenton Vanilin ekleyip karıştırın.

1 güllaç yaprağını yarıya bölüp 2 kat üst üste koyun. Süt ile ıslatıp yumuşatın. Uzun kenarına Sakızlı Muhallebi koyup rulo yapıp gül şeklinde kıvırın ve derin bir kaba alın. Kalan güllaçlara da aynı işlemi sırayla uygulayın. Kalan sütü de güllaçların üzerine gezdirin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Güllacı servis tabağına alın. Hazırladığınız meyveli sostan güllacın üzerine gezdirin. Kenton Karamelize Antep Fıstığı serpip servise sunun.

Afiyet olsun.