Sakızlı Muhallebili Milföy Pasta | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Sakızlı Muhallebili Milföy Pasta

Malzemeler

Kreması için:

2 paket Kenton Geleneksel Lezzetler Sakızlı Muhallebi

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı tereyağı

 

Milföyler için:

6 adet milföy

1 yumurta sarısı

 

Üzerinin fıstıklı karışımı için:

1 çay bardağı kırılmış antepfıstığı

1 çay bardağı file fındık

1 çay kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı esmer şeker

milfoylu-tavuk-gogsu

Hazırlanışı

Milföylerin hepsini üst üste koyun ve merdane yardımıyla, bıçak sırtı kalınlığında inceltin. Milföylerden 4 cm 10 cm ebatlarında 18 adet parça kesin. Sadece 6 adet milföyün üzerine yumurta sarısı sürün.

Antep fıstığı, file fındık, tarçın ve esmer şekeri bir kapta harmanlayın. Yumurta sarısı sürdüğünüz 6 adet milföyün üstüne hazırladığınız karışımı serin. 175 °C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.

2 paket Kenton Sakızlı Muhallebi karışımını 2 su bardağı sütle pişirin ve hafif ılıyınca tereyağını ekleyin.  Mikser yardımıyla orta devirde 2 dakika çırpın. Sakızlı Muhallebi kremasını bir sıkma torbasına doldurun ve resimdeki gibi milföy katmanlarını hazırlayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirerek servis edin.

Afiyet Olsun.