Malzemeler:
1 lt süt
Yarım su bardağı Kenton Buğday Nişastası
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı Kenton Kakao
2 tatlı kaşığı toz salep
1 yemek kaşığı tereyağ
2 paket kare çikolata
Yapılışı:
Süt, Kenton Buğday Nişastası, Kenton Kakao, salep ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Süzgeç yardımıyla bu karışımı tencereye boşaltın. Ocağın altını yakın ve karışım hafif katılaşsana kadar karıştırın. Karışım hafif katılaşınca, göz göz olunca ocaktan alın içine çikolata ve tereyağını koyun. Çırpma teliyle karıştırarak çikolata ve tereyağını iyice yedirin. Hazırladığınız karışımı kalp şeklindeki kalıplara eşit olacak şekilde dökün. İlk sıcağı çıktıktan sonra dolaba kaldırın. En az 5 saat dolapta dinlendirin. Servis etmeden 10 dk önce buzluğa atın. Buzluktan çıkarıp üzerine kakao ve salep serpin. Afiyet olsun.