ŞAM TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

ŞAM TATLISI

Malzemeler

2.5 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı Kenton Karbonat
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Vanilin

Şerbeti için
3 su bardağı su
2.5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 çay bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı

Hazırlanışı

Tencereye şeker ve suyu alın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 4- 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mikser kasesine irmik, yoğurt, toz şeker, Kenton Karbonat, Kenton Şekerli Vanilin ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip mikser yardımıyla çırpın. Fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız hamuru fırın kabına yayın. Fıstıkları dizin. Fırın kabının üzerini streç film ile kaplayın. Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın. Ertesi gün fırın kabını buzdolabından alın. Bıçak yardımıyla uzunlamasına dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dk (kızarıncaya kadar) pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerindeki kesikleri tekrar dikkatli olacak bir şekilde kesin. Hazırladığınız soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin. En az 4-5 saat dinlendirip servise sunun.