Malzemeler
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket Kenton Vanilin
50 gram tereyağı
Kaplaması İçin:
1,5 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 paket Kenton Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı fındık (rondoda çekilmiş)
Üzeri İçin:
½ su bardağı Kenton Fındık Krokan
Hazırlanışı
Orta boy bir tencereye sütü, unu ve toz şekeri alın. Karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince Kenton Vanilin ve tereyağını ekleyin ve ocaktan alın. Biraz da ocak dışında karıştırdığınız muhallebiyi soğumaya bırakın.
Bir fırın tepsisine toz hindistan cevizini eşit ve tüm tepsiyi kaplayacak şekilde yayın.
Üzerine hazırladığınız biraz soğuttuğunuz muhallebiyi eşit şekilde yayın. Spatula yardımıyla düzelttiğiniz hindistan cevizi ve muhallebiyi önce oda sıcaklığında soğutun. Ardından 2 saat buzdolabında bekletin.
Hazırladığınız muhallebi buzdolabında soğurken, sütle Kenton Krem Şantiyi çırpın ve soğuması için buzdolabında bekletin. Yeterince soğuyan tepsideki muhallebiyi buzdolabından çıkarın ve hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayın.
Tepsideki 3 katmanlı muhallebiyi 8 eşit parçaya bölün ve üzerine rondodan geçirdiğiniz fındığı serpiştirin. Spatula yardımıyla her bir parçayı rulo halinde sarın. Üzerlerine Kenton Fındık Krokan serpiştirin. Afiyet olsun.
