Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 (bir buçuk) çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı Kenton Dark kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Tepsiye serpmek için
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Üzerine sürmek için
1 poşet Kenton Sade Krem Santi
1 su bardağından 1 parmak az soğuk süt (3/4 su bardağı)
Hazırlanısı
Tepsinin her tarafına hindistan cevizi serpin. Tencereye süt, şeker, un ve Kenton Dark Kakao ekleyip karıştırın. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra tereyağı ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hindistan cevizi serptiğiniz tepsinin her tarafına kaşık yardımıyla muhallebiyi döküp spatula ile yayın. Soğuması için oda ısısında 1 saat bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 3 saat dinlendirin.
Kaseye soğuk süt ve Kenton Sade Krem Şanti alıp mikser ile çırpın. Buzdolabından çıkardığınız tatlının üzerine döküp yayın. Tatlıyı dilediğiniz kalınlıktaki dilimlere ayırın. Rulo şeklinde kıvırıp servis tabağına alın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Çilek dilimleri ile süsleyip servise sunun.
Afiyet olsun.